Airless spuitmachines

De membraampompen zijn de eerste generatie Airless pompen waarbij de druk word opgebouwd door middel van een membraam. De pompen zijn sterk, eenvoudig te repareren en schoon te maken. Deze type pompen zijn als enige geschikt om 2 componenten materialen te verspuiten.

De plunjerpompen zijn de tweede generatie Airless pompen, die werken met een metalen plunjer (zuiger) die op en neer beweegt die de druk opbouwt. De plunjerpompen zijn elektronisch gestuurd en regelbaar wat een heel groot pluspunt is ten opzichte van de membraampompen. Tevens zijn de plunjerpompen zeer betrouwbaar, hebben een veel langere levensduur en werkt u met een eerste klas stuk techniek. Dit type pomp heeft de voorkeur wanneer u veel latex wilt verspuiten.

Let op! om goed te spuiten is het belangrijkste dat een Airless pomp minimaal een capaciteit heeft van 1,5 liter p/ min. De opgegeven maximale druk is niet bepalend of een Airless pomp goed kan spuiten. Wilt u een Airless pomp industrie matig en  professioneel gebruiken zonder teveel onderhoud, dan heeft uw Airless pomp minimaal een opbrengst nodig van 2,0 liter p/ min.