• Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties


Uiterst professionele Airless benzine spuitmachine. De 4pk Honda benzinemotoren leveren een sterke kracht en kunnen worden gebruikt voor zeer hoge viscositeit coatings.

Geschikt voor onder anderen vernis, lak, medium tot hoge viscositeit latex verf, olie gebaseerde verf, primer, acryl, lak, vloer coatings etc. Compleet geleverd.

Lees en begrijp de handleiding van dit product. Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er wordt gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig. Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, membraam en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd. Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten. De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten wordt. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. Dus de slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep in de gesloten toestand te zetten. Zorg dat de pomp ten alle tijde circuleerd als hij aanstaat. Is er geen circulatie en de pomp staat aan, dan zal de vloeistof voor het membraam opwarmen en na 5 minuten het membraam beschadigen. Dit werkt zo bij alle merken membraam pompen. Wordt de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water. Slijtbare onderdelen zijn: Het MEMBRAAM, retourklep, inlaatklep, uitlaatklep, spuitslang, pistool, filters, spuittip. Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te Lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.

Bel ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.

Merk: FeramoTools
Model: FE-Airless 8001
Aandrijving: originele Honda 4HP 3000Watt Benzine Motor
Capaciteit: 4,5 l/min
Druk instelbaar: van 0 tot max. 250Bar / 3650 PSI
Max. Airless spuitip: 0,031 (531 of 631)
Viscositeit: gemiddeld tot hoge viscositeit, minder dan 150s
Lengte materiaal slang: 15 meter
Max. werkdruk: 250Bar
Bruto gewicht 55 kg
Netto gewicht: 52 kg
Afmeting (in verpakking): 77 x 61 x 66cm
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel